• N/A
  • contact@ingeripentrusuflete.ro

Voluntari

Înainte de a povesti pe scurt ce înseamnă să fii voluntar, vrem să mulțumim celor peste 300 de voluntari ai asociației “Îngeri pentru Suflete”. Fară dedicarea și implicarea acestor oameni, proiectele nu ar fi ajuns atât de departe și nu ar fi sădit în fiecare an sămânța speranței în sufletele a mii de copii și bătrâni. 

Suntem profund recunoscători pentru că avem o echipă formată din voluntari pasionați, de oameni care stiu ce înseamnă lipsurile și care vor să dăruiască celor mai puțin favorizați din punct de vedere financiar, zâmbete, speranța și încrederea că pot visa și că uneori visele devin realitate. Le mulțumim în primul rând că an de an aceștia dăruiesc timp și iubire pentru proiecte știind că în acest fel vor aduce binele și bucuria în viețile oamenilor defavorizați.

Ce este voluntariatul?

Prin intermediul voluntariatului, cei care aleg să se implice în astfel de activități, se asigură personal că lumea din jurul lor se așază pe un făgaș bun. Dar, de asemenea, voluntarii sunt acei oameni care aleg să investească în ei înșiși, care vor să dăruiască celor mai puțin fericiți, poate acele lucruri de care și ei la un moment dat în viață au fost privați. 

“Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume!” – probabil acesta este citatul care ar defini într-un mod simplist, dar cuprinzător întreaga activitate a voluntarilor. Ei sunt acei oameni care au învățat că dăruind vor dobândi și că, față de societatea în care trăim avem datoria morală de a o face mai bună, de a oferi generațiilor viitoare un loc unde să se poată dezvolta și să poată crește frumos.

Peste tot în lume sunt oameni care provin din medii defavorizate, care nu au acces la educație, la informație, la alimente, la necesitățile de bază ale unui om, iar voluntarii, prin devotamentul și munca depusă, se asigură că măcar o parte din acești oameni cu lipsuri primesc ajutor, un start mai bun în viață.

Cine poate deveni voluntar?

Oricine. Atât timp cât există entuziasm, dedicare și voință, oricine poate deveni voluntar și poate ajuta la rândul său pe alții mai puțîn favorizați de viață.

Cea mai importantă resursă a fiecăruia dintre noi este timpul. Și acesta este cu siguranță, de departe, cel mai de preț lucru pe care îl putem oferi unei cauze. Însă, doar pentru că îți dedici timp în a-I ajuta pe cei defavorizați, nu înseamnă că tu nu iei nimic din această activitate, dimpotrivă, ai doar de câștigat. 

Voluntariatul te ajuta la dezvoltarea personală și profesională, prin intermediul lui iți poți descoperi diverse aptitudini și înclinații și ajungi să prețuiești mai mult resursele planetei, ceea ce ai în viața ta, și în viitor, te vei autoeduca să întreprinzi acțiuni cu adevărat sustenabile.

Fii și tu voluntar!

Fii alături de noi și implică-te acum!
Inscrie-te