• N/A
  • contact@ingeripentrusuflete.ro

Povestea Noastră

Asociația nonguvernamentală “Îngeri pentru Suflete” s-a născut din dorința de ajuta copiii și bătrânii din mediile defavorizate ale României, de a face bine, a aduce un zâmbet pe chipurile celor care n-au mai zâmbit de mult, iar cea mai importantă misiune a noastră este de a le reda speranța, de-ai face simtă ca nu sunt uitați, nu sunt singuri pe lume.

“Îngeri pentru Suflete” a fost fondată în anul 2019 de Alexandra Timar, încurajată și sprijinită de tatălui ei; prin această asociație, ea și-a dorit să aducă o schimbare reală în societate. Deși practicau voluntariat încă din liceu, Alexandra Timar și echipa de voluntari au activat fie în alte asociații, fie implicarea în acțiuni a fost punctuală. Ideea ONG-ului a luat naștere odată cu primul eveniment de strângere de haine și alimente neperisabile, majoritatea donate de rude și prieteni. Astfel au reușit să ajute 100 de copii din județul Vaslui, iar mai apoi, amploarea acțiunilor a dus la necesitatea unei asociații de sine stătătoare.

“Îngeri pentru Suflete” numără 300 de voluntari în țară și străinătate, și ei crescuți cu un puternic simț al empatiei față de cei din jur, care își doresc să contribuie în orice fel posibil pentru a ușura viața celor care nu au fost la fel de norocoși. Condiția cea mai importantă pentru a deveni voluntar este să fii empatic. Estimăm că de-a lungul timpului campaniile noastre au bucurat peste 40 000 de suflete, toate aceste lucruri fiind posibile prin reteaua noastra de voluntari si sponsori.si colaboratori

Cu ocazia Crăciunului din anul 2017, asociația “Îngeri pentru suflete” a ajutat aproape 740 de copilași. Au hotărât să primească scrisori de la copii, destinate lui Moș Crăciun și au dăruit în schimb pachete cu cadourile visate de cei mici, donate de o comunitate de oameni dornici să ajute. Așa a luat naștere proiectul “Adoptă o scrisoare!”. De atunci și până în prezent, am citit mii de scrisori cu lacrimi în ochi, am strâns cadouri și le-am îndeplinit dorințele celor mici, pe cele realizabile, cele scrise către Moșul. Unele dorințe nu ar fi fost posibile; unii copii și-au cerut înapoi părinții decedați sau chiar au povestit în scrisoarea către Moșul cum au fost abuzați sexual.

În fiecare an, asociația desfășoară cinci campanii de amploare, iar aproape zilnic avem acțiuni prin care ajutăm copiii, familiile și bătrânii din medii defavorizate. Campaniile mari sunt: Adoptă o scrisoare și Crăciun pentru bunici, pe care le desfășurăm înainte de Crăciun, Hrănește un suflet – înainte de Paște, 1 Iunie, campanie în care pregătim dulciuri și fructe pentru mii de copilași și Rechizite pentru Viitor, cea mai complexă campanie a noastră, de strângere de fonduri pentru achiziționarea de rechizite școlare, prin care ne propunem să prevenim abandonul școlar al copiilor din medii defavorizate. Și cea mai importantă, căci fără educație nu am reuși să schimbăm ceva, să avem un impact, doar le-am da de mâncare și atât.

Alexandra Timar
Fondator
"Noi considerăm că empatia se învață. De aceea, toți voluntarii noștri împart câte o frântură din sufletul lor cu fiecare copil sau bătrân. Ne implicăm trup și suflet în fiecare proiect și desfășurăm o activitate continuă de strângere de pachete și distribuire pe tot parcursul anului. În momentul de față desfășurăm proiecte umanitare în 12 județe din țară și avem planuri de a ne extinde. Avem aproximativ 300 de voluntari care dăruiesc o fărâmă din timpul lor pentru a-i ajuta pe cei din jur. Pe parcursul celor 4 ani de experiență am reușit să ajutăm peste 40.000 de oameni."

Fii și tu voluntar!

Fii alături de noi și implică-te acum!
Inscrie-te