Am fost născuți și crescuți cu un puternic simț al empatiei față de cei din jur, cu o datorie de a împărți bucata de pâine cu orice ne trece pragul, de a fi “de omenie” în orice moment. Atât Alexandra, fondatoarea asociației, cât și voluntarii permanenți au fost educați de mici să facă bine, să contribuie cu orice e cu putință, pentru a ușura viața celor care nu au fost la fel de norocoși. Iar când apar momente grele, oameni care nu se onorează pe sine cu felul în care ne tratează, mergem înainte, cu și mai multă dorință de a face bine.
Alexandra Timar, fondatoarea și coordonatoarea asociației spune că a învățat de mică, de acasă, din familie, să fie empatică, să ajute, să facă bine. Povestește des, cu lacrimi în ochi și multă mândrie în suflet, cum bunica ei primea în casă pe orice îi venea la poartă și îi punea la masă, facea bine tuturor oamenilor aflați la nevoie și își îndemna fiecare membru al familiei să facă la fel. Era o datorie de onoare să ajuți, asta era convingerea bunicii transmisă mai departe către fiecare membru al familiei. Așa și Alexandra, simte că duce mai departe harul de a ajuta al bunicii ei, prin toate acțiunile desfășurate de asociație.
Există însă și părți mai greu de depășit când lupți să găsești fonduri pentru așa volume de oameni, există tristețe, deznădejde, câteodată disperarea își face loc în sufletele noastre, ale celor ce suntem parte a acestei asociații. De multe ori am plecat cu lacrimi în ochi de la oameni care ar fi putut ajuta, ar fi face o diferență semnificativă, chiar dubla numărul donațiilor pentru copiilor avuți în plan, dar au ales să nu o facă, ba chiar să ne jignească. Nu o data ni s-a spus că cerșim sau că nu îi interesează de sărăntocii de care ne ocupăm. Exemple sunt multe, pe care noi alegem să ne lăsăm în urmă, să ne luăm avânt mai puternic și să ne ambiționăm să facem și mai mult, să adunăm și mai multe fonduri, să ducem pachete către și mai mulți oameni aflați în dificultate. Până la urmă, și lucrurile negative ne motivează să fim și mai convinși că facem bine și trebuie să continuăm!
“Îngeri pentru Suflete” numără 150 de voluntari permanenți în țară și străinătate, și ei crescuți cu un puternic simț al empatiei față de cei din jur, care își doresc să contribuie în orice fel posibil pentru a ușura viața celor care nu au fost la fel de norocoși. Noi considerăm că toți voluntarii noștri împart câte o frântură din sufletul lor cu fiecare copil sau bătrân pe care îl întâlnesc. Ne implicăm trup și suflet în fiecare proiect și desfășurăm o activitate continuă de strângere de pachete și distribuire pe tot parcursul anului, în fiecare zi, nu doar înainte de Crăciun. Oamenii au nevoie să zâmbească tot timpul anului, iar noi ne bucurăm din tot sufletul să îi putem ajuta din când în când.
Estimăm că de-a lungul timpului campaniile noastre au bucurat peste 40 000 de suflete, toate aceste lucruri fiind posibile prin reteaua noastra de voluntari si sponsori. Dacă și tu vrei să ajuți implicându-te, dă-ne un semn!